Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Σημαντική Φορολογική Ενημέρωση




Αγαπητοί πελάτες,
Από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του, το 1987, το ΚΕΦΑΛΑΙΟ αποτέλεσε το κορυφαίο εργαλείο μηχανογράφησης στο οποίο στήριξαν την καθημερινή λειτουργία και πληροφόρησή τους χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις, ανάμεσά τους και η δική σας.
Μετά από 23 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας του στην αγορά
το ΚΕΦΑΛΑΙΟ γυρίζει σελίδα.
Η ALTEC SOFTWARE, πιστή στις δεσμεύσεις της να ενσωματώνει άμεσα στις εφαρμογές της τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει ότι εντός του 1ου Τριμήνου 2011, θα αντικαταστήσει ΔΩΡΕΑΝ(1)(2) το ΚΕΦΑΛΑΙΟ, με το ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΗΓΜΕΝΟ E.R.P, το ΚΕΦΑΛΑΙΟ E.R.P.
Σχεδιασμένο από την αρχή με τη χρήση σύγχρονων μεθόδων και εργαλείων ανάπτυξης, τo ΚΕΦΑΛΑΙΟ E.R.P. διατηρεί τη λειτουργικότητα και την ευχρηστία των προκατόχων του, σε συνδυασμό με το νέο σύστημα διαχείρισης δεδομένων που προσφέρει δυνατότητα εκτέλεσης εντολών SQL, τη δυνατότητα ταυτόχρονης εκτέλεσης πολλών διαφορετικών εργασιών και την ανανεωμένη επιφάνεια εργασίας με δυνατότητα χρήσης διαφορετικών τύπων μενού πλοήγησης.
Ταυτόχρονα, θέλοντας να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που έχετε σε ισχύ Σύμβαση Βασικής Υποστήριξης & Συντήρησης, για τη βοήθεια και την υποστήριξη σας όλα αυτά τα χρόνια, αυξάνουμε το επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών μας, προσφέροντας και δωρεάν τηλεϋποστήριξη για αποκατάσταση οποιαδήποτε δυσλειτουργίας των εφαρμογών μας, από τα τμήματα υπηρεσιών της ALTEC SOFTWARE.
Σημαντική Φορολογική Ενημέρωση
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στις 09/02/2011, έχει δημοσιευτεί η ΠΟΛ. 1027/2011, με βάση την οποία ενεργοποιούνται οι πρώτες διατάξεις του άρθρου 20 του νόμου 3842/2010.
Συγκεκριμένα, με βάση την ΠΟΛ. 1027/2011, η ισχύς της οποίας ξεκινά την 01/04/2011, φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας τριών χιλιάδων ευρώ (3.000€) και άνω για το έτος 2011 και χιλίων πεντακοσίων ευρώ (1.500€) και άνω από την 01/01/2012, που εκδίδονται για πώληση αγαθών ή παροχή υπηρεσιών σε ιδιώτες, εξοφλούνται από τους λήπτες τους, αγοραστές των αγαθών ή των υπηρεσιών, μέσω τράπεζας, με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες ή μέσω τραπεζικού λογαριασμού και με επιταγές. Δεν επιτρέπεται εξόφληση των στοιχείων αυτών με μετρητά.
Εντός των επομένων ημερών, αναμένεται και νέα ΠΟΛ. με την όποια θα ενεργοποιούνται και οι υπόλοιπες διατάξεις του άρθρου 20 του νόμου 3842/2010, σύμφωνα με τις οποίες:
Για συναλλαγές επιτηδευματιών με άλλους επιτηδευματίες και πρόσωπα που αναφέρονται στην παράγραφο 3 του άρθρου 2 του Κ.Β.Σ., συνολικής αξίας τριών χιλιάδων ευρώ (3.000€) και άνω, τα δεδομένα των φορολογικών στοιχείων που εκδίδονται, θα διαβιβάζονται ηλεκτρονικά σε βάση δεδομένων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών.
Το βάρος της απόδειξης των ανωτέρω συναλλαγών, θα φέρει και ο λήπτης του φορολογικού στοιχείου κατά τα οριζόμενα στην παράγραφο 9 του άρθρου 18 του Κ.Β.Σ., ο οποίος θα οφείλει, να επιβεβαιώνει από ηλεκτρονική βάση δεδομένων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών την ακρίβεια των στοιχείων, καθώς και τη φορολογική συνέπεια του αντισυμβαλλόμενου εκδότη, για φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας τριών χιλιάδων ευρώ (3.000€) και άνω.
Τέλος, με τη νέα ΠΟΛ., αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι διαδικασίες εξόφλησης των ανωτέρω παραστατικών.
Επικοινωνήστε σήμερα κιόλας με τον εξουσιοδοτημένο συνεργάτη της ALTEC SOFTWARE που υποστηρίζει μηχανογραφικά την εταιρία σας ή με τα τμήματα συμβάσεων της ALTEC SOFTWARE, συνάψτε την ετήσια Σύμβαση Βασικής Υποστήριξης & Συντήρησης και αποκτείστε το δικαίωμα να αντικαταστήσετε ΔΩΡΕΑΝ(1)(2) την εφαρμογή σας με το ΚΕΦΑΛΑΙΟ E.R.P., στο οποίο θα ενσωματωθούν αποκλειστικά, όλες οι διαδικασίες τιμολόγησης του άρθρου 20 του νόμου 3842/2010.
(1) Η δωρεάν αντικατάσταση με το ΚΕΦΑΛΑΙΟ E.R.P., ισχύει ΜΟΝΟ για εγκαταστάσεις ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ που έχουν ενεργή Σύμβαση Βασικής Υποστήριξης & Συντήρησης κατά την ημερομηνία κυκλοφορίας του και ΔΕΝ περιλαμβάνει υπηρεσίες μεταφοράς αρχείων.
(2) Για τη λειτουργία της εφαρμογής ΚΕΦΑΛΑΙΟ E.R.P, απαιτείται η εγκατάσταση του νέου Data Engine, το οποίο διατίθεται σε 3 διαφορετικές εκδόσεις, ανάλογα με την εφαρμογή σας, και σας προσφέρεται στη συμβολική τιμή των 50 € (πλέον Φ.Π.Α. 23%) για το Data Engine Start, 75 € (πλέον Φ.Π.Α. 23%) για το Data Engine Entry και 100 € (πλέον Φ.Π.Α. 23%) για το Data Engine Full.