Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Παρακολούθηση Δαπανών που δεν αναγνωρίζονται φορολογικά σε λογαριασμούς τάξεως.



Στα πλαίσια της τακτικής μας επικοινωνίας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου οικονομικών με Αρ. πρωτ.: ΓΔ. ΦΟΡΕΛ. ΔΗΜΕΣ 1156477 ΕΞ 16.11.2011, η παρακολούθηση των δαπανών που δεν αναγνωρίζονται φορολογικά πρέπει να γίνεται σε λογαριασμούς τάξεως.
Συγκεκριμένα, τα ποσά των δαπανών που δεν αναγνωρίζονται για λόγους παραγωγικότητας, καταχωρούνται από 1.1.2012 και μετά αναλυτικά σε λογαριασμούς τάξεως, είτε άμεσα από τους καταχωρητές των εγγραφών ή το αργότερο μέχρι την οριστικοποίηση των λογιστικών εγγραφών κάθε μήνα. Σε περίπτωση που ο Νόμιμος Ελεγκτής ή το Ελεγκτικό Γραφείο να διαπιστώσει μετά τη λήξη της διαχειριστικής περιόδου και άλλες δαπάνες εκτός των ανωτέρω που δεν αναγνωρίζονται για λόγους παραγωγικότητας, τότε η καταχώρησή τους σε λογαριασμούς τάξης μπορεί να γίνει με τις εγγραφές κλεισίματος ισολογισμού.
Η συγκεκριμένη απόφαση, αφορά όσες επιχειρήσεις υποχρεούνται στη λήψη του Ετήσιου Φορολογικού Πιστοποιητικού, σύμφωνα με το άρθρο 82 παρ.5 του κώδικα φορολογίας εισοδήματος (ν.2238/94).
Στις νέες εκδόσεις των εφαρμογών «ATLANTIS E.R.P.» & «xLINE E.R.P.» που ήδη κυκλοφορούν, καθώς και στην αντίστοιχη της εφαρμογής «ΚΕΦΑΛΑΙΟ E.R.P.», που θα κυκλοφορήσει εντός του Απριλίου, έχει ενσωματωθεί η αυτόματη εφαρμογή της νέας αυτής διάταξης.
Βασικά Χαρακτηριστικά
Ø Εύκολη δημιουργία μοντέλων λογιστικών διαφορών

Ø Γρήγορη αναζήτηση λογαριασμών τάξεως για κάθε μοντέλο

Ø Ιστορικό χρησιμοποιούμενων συντελεστών

Ø Δυνατότητα δημιουργίας των άρθρων αναμόρφωσης με ξεχωριστή σειρά

Ø Εργασία αναδρομικής ενημέρωσης των άρθρων που έχουν ήδη καταχωρηθεί στη λογιστική

Ø Λειτουργία ενημέρωσης άρθρων φορολογικής αναμόρφωσης και ακύρωσης τους με δοτά χρονικά διαστήματα

Ø Έτοιμες εκτυπώσεις με τις απαραίτητες πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον εξουσιοδοτημένο συνεργάτη της ALTEC SOFTWARE που υποστηρίζει μηχανογραφικά την εταιρία σας ή με τα τμήματα υπηρεσιών της ALTEC SOFTWARE, στα τηλέφωνα 212.6877000 και 2310.595600. 

Με εκτίμηση,
Διεύθυνση Υπηρεσιών,
ALTEC SOFTWARE A.E.