Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Πρόσθετες οδηγίες για την υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων ΜΥΦ

Αγαπητέ κύριε / Αγαπητή κυρία,
Στο πλαίσιο της τακτικής μας επικοινωνίας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η εφαρμογή της Γ.Γ.Π.Σ. για την υποδοχή των συγκεντρωτικών καταστάσεων ΜΥΦ δεν είναι σε θέση να παραλάβει τριμηνιαίες καταστάσεις στην περίπτωση που σε αυτές περιλαμβάνονται Α.Φ.Μ. (πελατών ή/και προμηθευτών) που έχουν κάνει διακοπή εργασιών σε περίοδο διαφορετική του μήνα υποβολής.
Εάν λ.χ. στη συγκεντρωτική κατάσταση του 1ου τριμήνου περιέχονται Α.Φ.Μ. πελατών ή προμηθευτών που έχουν κάνει παύση εργασιών τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο, η συγκεκριμένη κατάσταση δεν μπορεί να υποβληθεί επιτυχώς.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους εκδόθηκε η ΠΟΛ.1149/16.5.2014, η οποία τροποποιεί την ΠΟΛ. 1022/17.1.2014 «Υποβολή καταστάσεων φορολογικών στοιχείων, για διασταύρωση πληροφοριών», η οποία ορίζει την 31η Ιουλίου 2014ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων του 1ου τριμήνου 2014.

Η ALTEC SOFTWARE έχει ήδη ενσωματώσει στις νέες εκδόσεις των εφαρμογών «ΚΕΦΑΛΑΙΟ E.R.P.», «ATLANTIS E.R.P.» και «xLINE E.R.P.» σχετικές παραμέτρους, με τη χρήση των οποίων, δίνεται η δυνατότητα σε όσους αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα να παράγουν και να αποστείλουν τις συγκεντρωτικές καταστάσεις ΜΥΦ για κάθε μήνα ξεχωριστά αντί για ολόκληρο τρίμηνο.

Όσοι από εσάς έχετε σε ισχύ Σύμβαση Βασικής Υποστήριξης & Συντήρησης στις εφαρμογές «ΚΕΦΑΛΑΙΟ E.R.P.», «ATLANTIS E.R.P.» και «xLINE E.R.P.» που χρησιμοποιείτε στην εταιρία σας, μπορείτε να παραλάβετε τη νέα έκδοση της εφαρμογής σας μέσω της διαδικασίας του Live Update.
Τέλος, επισημαίνεται ότι οι αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία θα είναι συνεχείς για μεγάλο χρονικό διάστημα, γεγονός που καθιστά απαραίτητη την κάλυψη των εφαρμογών λογισμικού με νέες εκδόσεις. Για τον λόγο αυτό, κρίνεται σκόπιμο να φροντίσετε για την αδιάλειπτη κάλυψη των εφαρμογών σας με Σύμβαση Βασικής Υποστήριξης & Συντήρησης, ώστε να είστε πάντοτε συγχρονισμένοι με τις τελευταίες εκδόσεις που θα κυκλοφορούν από την Altec Software.

Επικοινωνήστε σήμερα κιόλας με τον εξουσιοδοτημένο συνεργάτη της ALTEC SOFTWARE που υποστηρίζει μηχανογραφικά την εταιρία σας ή με τα τμήματα συμβάσεων της ALTEC SOFTWARE και ανανεώστε έγκαιρα την ετήσια Σύμβαση Βασικής Υποστήριξης & Συντήρησης, ώστε να λαμβάνετε ΑΜΕΣΑ τις νέες εκδόσεις των εφαρμογών.

Με εκτίμηση,
Εμπορική Διεύθυνση,
ALTEC SOFTWARE A.E.