Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Αλλαγές συντελεστών Φ.Π.Α.



Αγαπητοί Συνεργάτες / Πελάτες,
Στα πλαίσια της τακτικής μας επικοινωνίας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από την 1η Ιουνίου 2016 επέρχονται σημαντικές τροποποιήσεις στις διατάξεις του κώδικα Φ.Π.Α.

Συγκεκριμένα:
1.    Αυξάνεται ο κανονικός συντελεστής Φ.Π.Α. από το 23% στο 24%
2.    Αυξάνεται ο κανονικός συντελεστής Φ.Π.Α. από το 16% στο 17% στα νησιά που συνεχίζουν να υπάγονται σε μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α.
3.    Καταργούνται οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α. στα νησιά Σύρο, Θάσο, Άνδρο, Τήνο, Κάρπαθο, Μήλο, Σκύρο, Αλόννησο, Κέα, Αντίπαρο και Σίφνο και ισχύουν οι συντελεστές 6%, 13% και 24% που ισχύουν στην υπόλοιπη χώρα.

Για την αυτόματη αλλαγή των συντελεστών Φ.Π.Α. στα αγαθά και τις υπηρεσίες σας αλλά και την μετάταξη των πελατών και των προμηθευτών σας που είναι εγκατεστημένοι στα ανωτέρω νησιά από το ειδικό στο κανονικό καθεστώς Φ.Π.Α., η ALTEC SOFTWARE προσάρμοσε στην εφαρμογή «ΚΕΦΑΛΑΙΟ E.R.P.» την εργασία «Αλλαγή συντελεστών ΦΠΑ», ενώ παράλληλα, ετοίμασε ειδικά εργαλεία αλλαγής συντελεστών Φ.Π.Α. για τις εφαρμογές «ATLANTIS E.R.P.» & «ATLANTIS Entry E.R.P.».

Εντός της εβδομάδας, όσοι από εσάς έχετε σε ισχύ Σύμβαση Βασικής Υποστήριξης & Συντήρησης, θα μπορείτε να αναβαθμίσετε την εφαρμογή «ΚΕΦΑΛΑΙΟ E.R.P.» μέσω της διαδικασίας του Live Update και να κατεβάσετε τα ειδικά εργαλεία των εφαρμογών «ATLANTIS E.R.P.» & «ATLANTIS Entry E.R.P.» μαζί με αναλυτικές οδηγίες χρήσης από ΕΔΩ


Οι αλλαγές στη μηχανογράφηση των επιχειρήσεων και κατά συνέπεια η ανάγκη για νέες εκδόσεις, θα είναι συνεχείς για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για το λόγο αυτό, σκόπιμο είναι να φροντίσετε για τη συνεχή κάλυψη των εφαρμογών σας με Σύμβαση Βασικής Υποστήριξης Συντήρησης ώστε να είναι πάντοτε συγχρονισμένες με τις τελευταίες εκδόσεις που θα κυκλοφορούν από την Altec Software.